שלום.
זו פנייתי הראשונה באתר זה. תודה על האפשרות להשתמש בו.
שאלתי מתייחסת לאפשרות של רישום צוואה, המיועדת, לאיש שסייע בידי, באמצעות פגישות טיפוליות.
אין לי ילדים, ואיני נשוי.
הרצון שלי להעניק לו חלק מירושה, נובע מהעובדה, שהיה לצידי לאורך שנים, בעלות כספית מזערית (בהשוואה לעלות של שיחה טיפולית אצל פסיכולוגים), והתגייסותו למעני, הרבה מעבר למצופה.
מעולם לא רמז או נתן לי להבין, שהוא רוצה תמורה מסוג כזה, ולהיפך: כששאלתי לא פעם, מדוע לא מעלה לי את מחיר הפגישות, טען, שהוא מחליט על העלות, לפי התרשמותו מיכולותו של האדם לשלם.
ומאחר והעריך (נכון) שאין המעות מצוייות באמתחתי... עמד על כך באסרטיביות, שאשלם רק עלות נמוכה.
אני חושש, שאם אכתוב צוואה שבחלקה, ינתן לו חלק בה, יעוטו.. בני משפחתי וינסו לבטלה, בטענה, שיחסי התלות בין המטופל למטפל משחקים כאן תפקיד, ויש כאן השפעה שלו כמטפל.
לשמחתי, אין זה כך. אני מאד רוצה ל"החזיר" למי שעזר לי במשך שנים רבות, תוך התחשבות רבה מצידו.
אין לי תחושה של תלות או אהבה כלפיו, אלא רצון כנה לפצותו, על ההנחה שעשה, ועל המאמצים שמשקיע בי.
אני מטופל באופן פרטי. לא אושפזתי ולא קיבלתי מעולם טיפול במגזר הציבורי.
הוא עזר לי בתחומי חיים רבים, ועזר לי להתמודד ממקום קשה ביותר שגדלתי בו.
מקום, רווי אלימות ורוע.
איך אני יכול להבטיח, שבני משפחתי, לא יבטלו צוואה כזו, בטענה של תלות והשפעה, מעצם היותו מטפל ואני מטופל? (אני עובד בעבודה בעלת אחריות, ואני אחראי למעשי ובעל שיקול דעת).
מצד שני, קיימת סכנה, שהוא עצמו, (אם אמות לפניו...) עלול להסס לקבל חלק מהצוואה, היות והוא מאד כבול לחוקי האתיקה ומקפיד על ביצועם.
אני מחפש דרך ניסוח צוואה, שתאפשר לי להיות בטוח, שבית משפט לא יבטל את רצוני בצוואה.
יש לי בן משפחה אחד, שהוא בעצם יכול לרשת אותי (לא בן. אין לי ילדים, כפי שציינתי) והוא מסוגל לחפש סדקים בצוואה מסוג זו.
מאד אשמח אם תוכלו לכתוב כאן, אם קיים ניסוח, שלא יאפשר ערעור על הצוואה.
(לא כל הרכוש יעבור לאותו מטפל).
בברכה,שרון